Bericht van Louke

Hoi dravers,

“Op een recreatieve manier actief zijn met de loopsport, waarbij gestreefd wordt naar conditie- en prestatieverbetering……”

Bij de oprichting van Loopgroep Wommels hebben we deze doelstelling als uitgangspunt aan onze activiteiten gegeven. Ook:  ‘plezier hebben in je hobby’, ‘ontspanning door inspanning’ en ‘sociale gezelligheid’ vonden we daarbij belangrijke aspecten.

Deze doelstelling is tijdens mijn trainingen altijd leidend geweest. Lopen is plezier hebben, geeft enorme ontspanning en voldoening en in een groep is het vele malen makkelijker om actief te doen en/of om een doel te bereiken.

……  En als je snel moe wordt, ga je gewoon te hard…..!


September vorig jaar, op onze zeer geslaagde Pizza-feestavond in Iens, heb ik (voor de goede verstaanders onder ons) al aangegeven dat ik na dit seizoen, na 10 jaar voor de groep te hebben gestaan, zou stoppen als trainer. 
Ook met de commissieleden heb ik dit toen besproken, zodat er ruim voldoende tijd was om het seizoen 2016-2017 weer met een voltallig trainersteam te kunnen beginnen.

Naast de dinsdagavondtrainingen is ook het rondje op de donderdagavond een onderdeel geworden van de Loopgroep. Ik hoop dat dat zo blijft en er mensen op zullen staan om dit in stand te blijven houden en ook meerdere loopevenementen op zullen gaan zetten.

10 Jaar klinkt als een lange tijd, dat is het ook, maar heb dat zelf niet zo ervaren. Met hele groep naar Nijmegen, Egmond, Leeuwarden, Langezwaag, Terschelling, Burgum of tientallen voorbereidingen voor een halve of hele marathon of de Zevenheuvelenloop.......geweldige periode!

Natuurlijk blijven Anke en ik lopen, maar nu zonder de door ons zelf opgelegde verplichting en op de tijden dat we er zelf zin en tijd voor willen maken. 
Natuurlijk blijven we contact houden met de Loopgroep en natuurlijk komen we elkaar nog heel vaak tegen………ik hoop met een flesje water op de rug, op een van die vele mooie paadjes in de Greidhoeke.

Tot gauw.
Louke.