vakantie looptips

Beste loper, loopster,

De vakanties staan voor de deur. We hopen dat je een fijne zomer tegemoet gaat. Hierbij 5 tips om de vakantie ook op hardloopgebied goed door te komen.
  1. Blijf in training: veel hardlopers trainen in de zomermaanden weinig of niet. Toch is het goed om regelmaat te houden. Al train je wat minder, blijf in beweging! Wees ook niet bang om een tandje terug te schakelen. Het is logisch dat je in de zomer wat minder traint. Dat is ook helemaal niet erg, zolang je maar niet helemaal stopt.

  2. Zorg er bij warm weer voor dat je niet te warm gekleed bent. In de zomer is een hemdje of T-shirt met een korte broek al voldoende. Loop liefst ook in functionele kleding die je transpiratievocht het beste opneemt. Katoen houdt het vocht vast en is niet prettig in warme omstandigheden.
  3. Op warme dagen is het belangrijk voldoende te drinken. Op een hete dag verlies je meer vocht dan normaal. Drink daarom voldoende. Niet vlak voordat je gaat lopen, maar juist verspreid over de dag. Vergeet ook niet na je training weer te drinken.
  4. Loop wat vaker in het bos, tussen de bomen is het vaak veel koeler dan bijvoorbeeld op asfalt. Maak het jezelf comfortabeler door te lopen in prettige omstandigheden.
  5. Als je het toch té warm vindt, kun je je looptraining ook eens afwisselen met fietsen. Trap dan een licht verzet, zodat je benen snel ronddraaien.

Veel loopplezier.